Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Steve Jobs ή Κολοκοτρώνης; Δυο μεγάλοι άντρες κονταροχτυπιούνται

Steve Jobs ή Κολοκοτρώνης; Δυο μεγάλοι άντρες κονταροχτυπιούνται

Να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι μια αρκετά δύσκολη αποστολή. Απαιτεί αγάπη, υπομονή και ζάναξ. Να εξοπλίσεις το παιδί σου με τα σωστά πρότυπα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δύο άντρες θα δώσουν μια επική μάχη, αντίστοιχη αυτής του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών και αυτής της Κατερίνας Κουκα με την Άσπα Τσίνα, για να κερδίσουν την εύνοια του κανακάρη σας και μια θέση ως γιγαντοαφίσα στο δωμάτιο του.

Στην πρώτη άκρη του ring έχουμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1877, κριαράκι στο ζώδιο, ο Κολοκοτρώνης χαρακτηρίζεται από δύναμη, ανταγωνιστική διάθεση και παρορμητική φύση. Ζωηρός από μικρός, έγινε μέλος της αντίστασης κατά του κατακτητή στα 15, τότε που το αίμα του έβραζε και οι απουσίες του στο γυμνάσιο αυξάνονταν.

Ένα βράδυ ο Κολοκοτρώνης, που αγαπούσε το ποτό, επισκέφτηκε το παλάτι του Όθωνα για να πιούνε παρέα ούζο-βύσσινο. Ήπιε, χόρεψε και γύρισε στο σπίτι μεθυσμένος και φανερά εξαντλημένος. Κοιμήθηκε και έπαθε εγκεφαλικό στον ύπνο του. Την επόμενη μέρα ήταν πτώμα. Αυτό ήταν το τέλος του Κολοκοτρώνη. Ένας άντρας δυναμικός που απολάμβανε το ποτό και τον χορό. Αξία θα χαρακτηρίζονταν ως η Marilyn Monroe της ελληνικής επανάστασης.

Στην άλλη μεριά του ring ένας χαρακτήρας ανιδιοτελής, ρομαντικός και πρόθυμος να προσφέρει στο σύνολο. Kλασσικός Ιχθύς. Κυρίες και κύριοι, ο Steve Jobs. Hall of famer της τεχνολογίας. Ίδρυσε την Apple, μια εταιρία που, όπως και οι πορνοστάρ σε pov video, σίγουρα θα σαγηνεύσει τον γιο σας. Παρόλη την φήμη του, ο Steve Jobs ήταν ένας ταπεινός άντρας που επέλεγε λιτό ντύσιμο στις παρουσιάσεις των προϊόντων του. Ένα τζιν και ένα μαύρο ζιβάγκο, δείχνοντας έτσι ότι σημασία δεν έχει η εξωτερική εμφάνιση, αλλά το να προπαραγγείλετε όλα τα προϊόντα της Apple.

Πήραμε αυτούς τους δύο άντρες τους βάλαμε σε μία χρονομηχανή και στείλαμε τον έναν στην θέση του άλλου, ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας το πόσο ικανοί είναι να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις.

Ξημέρωνε Δευτέρα, όταν ο Κολοκοτρώνης ξύπνησε στο διαμέρισμα του, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Φόρεσε την επίσημη φουστανέλα του, καβάλησε το άλογο του και ξεκίνησε νωρίς για να γλιτώσει την χαρακτηριστική, πρωινή κίνηση του Κουπερτίνο. Δέκα λεπτά αργότερα, και με το άλογο του φανερά εξουθενωμενο -του αρέσει να το τρέχει το εργαλείο- έφτασε στα κεντρικά γραφεία της Apple. Πάρκαρε στην θέση του διευθυντή, ανέβηκε στο γραφείο του και έπιασε δουλειά. Ο ανταγωνισμός από τις αντίπαλες εταιρίες ήταν πελώριος.

Ο Κολοκοτρώνης δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και ανέλαβε δράση για την σωτηρία της Apple. Μάζεψε τα καλύτερα στελέχη και τα εξόπλισε με φουστανέλες, καριοφίλια και τσιγκελωτά μουστάκια, όλα τα απαραίτητα εφόδια που κάθε αγωνιστής πρέπει να έχει για να τσακίσει τους ανταγωνιστές.

Το σχέδιο έλεγε ότι θα επιτεθούν τα μεσάνυχτα. Ξεκίνησαν με προορισμό τα γραφεία της Microsoft. Έφυγαν νωρίς το πρωί με άλογα και άμαξες. Δυο μήνες αργότερα έφτασαν, και τα μεσάνυχτα η επίθεση ξεκίνησε. Μεγάλη ήττα για τον Κολοκοτρώνη και τα παλικάρια του, που κατέληξαν στο κρατητήριο με κατηγορίες φθοράς ιδιωτικής περιουσίας και βανδαλισμό. Λίγες μέρες μετά η Apple πτώχευσε.

Ένα κρύο πρωινό ξύπνησε και ο Steve στο πανδοχείο που διανυκτέρευσε στο Βαλτέτσι Αρκαδίας. Το μαγκάλι δίπλα του έκαιγε. Έβγαλε το iPad και άνοιξε το Wi-Fi για να δει την πρόγνωση του καιρού. Στάθηκε άτυχος όμως, καθώς το πανδοχείο στο Βαλτέτσι δεν έχει σήμα. Του έφεραν τα νέα πως μια ομάδα Τούρκων τους είχε στήσει ενέδρα λίγο πιο κάτω. Αμέσως ανέλαβε δράση, κλειδώθηκε στο δωμάτιο του και τρεις ώρες μετά βγήκε. Το σχέδιο ήταν έτοιμο.

Έφτιαξε ένα app, το e-κλέφτες. Το app θα συγκέντρωνε όλους τους επαναστάτες της Αρκαδίας σε μια μυστική τοποθεσία ώστε να οργανωθεί η επίθεση. Πέρασαν 3 μέρες και κανείς δεν ήρθε. Την επόμενη μέρα ο Steve έχασε την πρώτη του μάχη. Ένιωσε πικραμένος και έκλαψε. Δεν είχε σκεφτεί ότι το 1821 η Αρκαδία δεν είχε ίντερνετ.

Εάν λοιπόν βλέπετε στο πρόσωπο του παιδιού σας έναν δυναμικό χαρακτήρα, με επαναστατικές τάσεις που φωνάζει «Ελευθερία», φορώντας την φούστα σας, τότε ίσως μεγαλώνετε έναν σύγχρονο «Γέρο του Μοριά». Αν πάλι το παιδί σας αγαπάει το λιτό ντύσιμο, την τεχνολογία και τον ρομαντισμό που έχει η μουσική του Enrique Iglesias, τότε ίσως μεγαλώνετε τον επόμενο Τιτάνα της τεχνολογίας. Όπως και να ‘χει, καλή τύχη!


Αυτοκτονία: Μειώνοντας το κόστος ζωής σου

Αυτοκτονία: Μειώνοντας το κόστος ζωής σου

Έρπη n pee. Το απόλυτο casting couch surfing experience.

Έρπη n pee. Το απόλυτο casting couch surfing experience.