Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Αυτοκτονία: Μειώνοντας το κόστος ζωής σου

Αυτοκτονία: Μειώνοντας το κόστος ζωής σου

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια συνέντευξη που πήρα για το site “ICE” ή αλλιώς “νερό σε θερμοκρασία μικρότερη ή ίση των μηδέν βαθμών Κελσίου”.

Κάποιοι νέοι για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι και να ανεξαρτητοποιηθούν από την οικογένεια τους δουλεύουν ως σερβιτόροι ή μοιράζουν φυλλάδια ή γαμιούνται με μεγαλύτερους άντρες που έχουν λεφτά. Ναι, εσένα λέω. Όμως, χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν τον δρόμο της αυτοκτονίας ως μέσω εξοικονόμησης χρημάτων.

Αν δείτε ένα διάγραμμα αυτοκτονιών/χρονολογιών μπορείτε να καταλάβετε ξεκάθαρα την εκθετική αύξηση αυτού του τρόπου συμπλήρωσης εισοδήματος. Η κυβέρνηση φαίνεται χαρούμενη, μιας και τα τελευταία 4 χρόνια η αύξηση των αυτοκτονιών έχει φτάσει το 60%. “Είναι μια λύση γρήγορη, κερδοφόρα και οικολογική”, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από το 2020 η αυτοκτονία θα επιχορηγείται μέσω ΕΣΠΑ.

Εδώ, να σημειώσουμε ότι κατά μέσο όρο 4 στις 5 αυτοκτονίες είναι από άντρες. Αυτό σημαίνει ότι οι άντρες, με το επιχειρηματικό τους μυαλό, που πάντα ψάχνει τρόπους να βγάλει χρήματα, έχουν καταλάβει πόσο κερδοφόρα είναι η αυτοκτονία και έχουν πιάσει τον ταύρο από τα αρχίδια. Οι γυναίκες, από την άλλη, φαίνεται να μην εμπιστεύονται αυτή την νέα μέθοδο και μένουν σε πιο παλιακές και δύσκολες μεθόδους, όπως να βάφουν η μια τα νύχια της άλλης και ice versa.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η αυτοκτονία είναι το νέο bitcoin. Γι’ αυτό και μίλησα με τον Γιάννη, που μέσω της αυτοκτονίας του κατάφερε να μαζέψει τα δίδακτρα ύψους 100.000$ που χρειάζεται για να σπουδάσει στο Harvard, και πλέον μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

ICE (Δηλαδή εγώ): Γιάννη πως και αποφάσισες να αυτοκτονήσεις με σκοπό να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα;

Γιάννης : Από μικρός είχα ένα όνειρο. Το οποίο καταντάει παρανοϊκό μετά από 16 χρόνια και γι’ αυτό πήγα σε έναν ψυχίατρο μπας και το λύσουμε. Δεν μπορώ να σας μιλήσω αναλυτικά, αλλά μπορώ να πω ότι περιλαμβάνει ένα σκουμπρί, δυο χειροπέδες με φουξ γουνάκι και την μάνα μου. Ας μην ξεφεύγω όμως... Τι με ρώτησες;

ICE: Πως και αποφάσισες να αυτοκτονήσεις με σκοπό να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα;

Γιάννης: Έψαχνα απελπισμένα έναν τρόπο να βγάλω χρήματα. Εδώ και 10 χρόνια ξέρω ότι θέλω να σπουδάσω στο ΦΠΨ του Harvard, αλλά τα δίδακτρα είναι τεράστια. Όποια δουλειά και να έψαξα δεν βρήκα κάτι αρκετά κερδοφόρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, τρεις φίλοι μου αυτοκτόνησαν. Ο ένας ήθελε να μαζέψει λεφτά για μηχανάκι, ο άλλος για να νοικιάσει σπίτι και ο τρίτος για μια έκτρωση (σταμάτησε την ζωή του με σκοπό να σταματήσει μια άλλη ζωή. Ο αλτρουισμός στα καλύτερα του). Οπότε άρχισα να το σκέφτομαι.

Κάποιοι μου έλεγαν ότι το όλο εγχείρημα είναι μια επιχείρηση πυραμίδα και ότι δεν πρόκειται να βγω κερδισμένος. Οι φίλοι μου, από την άλλη, φαινόντουσαν ευχαριστημένοι από τις δικές τους αυτοκτονίες, και όλοι είχαν μαζέψει τα χρήματα που θέλανε. Έβαλα τα νούμερα κάτω και είναι προφανές ότι για κάθε χρόνο που έχεις αυτοκτονήσει, εξοικονομείς περίπου 30.000$. Μετά από όλα αυτά πήρα την απόφαση να το κάνω, και 3,5 χρόνια μετά, να ‘μαι. Έτοιμος να σπουδάσω στο Harvard.

ICE: Κάτι τελευταίο. Πια μέθοδο ακολούθησες για την αυτοκτονία σου και πως πέρασες αυτά τα 3,5 χρόνια;

Γιάννης: Μετά από ώριμη σκέψη, αλλά και έρευνα αγοράς κατέληξα στον απαγχονισμό. Δυστυχώς, δεν είχα τα χρήματα για όπλο και επίσης έχω υψοφοβία, οπότε το άλμα στο κενό δεν μου έκανε. Για καλή μου τύχη η θεία μου, στα γενέθλια μου, μου αγόρασε μια εξαιρετική ζώνη. Πόσο ιδιαίτερος πρέπει να νιώθεις αν κρεμαστώ με την ζώνη που μου αγόρασες; Την είδα μια βδομάδα μετά την αυτοκτονία και ήταν ενθουσιασμένη.

Αυτά τα 3,5 χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα. Απλώς, καθόμουνα σπίτι, έπινα μπάφους, έβλεπα Rick and Morty, που και που έκανα έρωτα με κοπέλες σαν και εμένα. Είχαν αυτοκτονήσει. Και οι δυο είχαμε άπλετο, ελεύθερο χρόνο, και έβγαζα και 30.000$ τον χρόνο. Η ζωή μου ήταν όσο καλύτερη έχει υπάρξει.

ICE: Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και χάρηκα που τα είπαμε.

Γιάννης: Και εγώ χάρηκα. Αν ποτέ θελήσεις να βγάλεις εύκολα χρήματα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό αποτελεί σάτιρα της αντιμετώπισης της αυτοκτονίας από την κοινωνία μας. Σε ουδεμία περίπτωση δεν προτείνω την αυτοκτονία σε κανέναν. Εγώ ο ίδιος πάσχω από διπολική διαταραχή και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η μάχη με την κατάθλιψη. Αν εσύ ο ίδιος έχεις σκέψεις αυτοκτονίας ή αν κάποιος δικός σου άνθρωπος έχει, τότε κάλεσε την 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 με αστική χρέωση.





Το underground ταξίδι μου στον σκοτεινό κόσμο του γυναικείου badminton

Το underground ταξίδι μου στον σκοτεινό κόσμο του γυναικείου badminton

Steve Jobs ή Κολοκοτρώνης; Δυο μεγάλοι άντρες κονταροχτυπιούνται

Steve Jobs ή Κολοκοτρώνης; Δυο μεγάλοι άντρες κονταροχτυπιούνται