Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού σας όταν του πείτε ότι δεν είναι υιοθετημένος.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού σας όταν του πείτε ότι δεν είναι υιοθετημένος.

Ναι, καλά καταλάβατε από τον τίτλο. Δεν έχουμε όρια. Στο Punchline.gr γράφουμε και για τέτοια θέματα, διότι ενδιαφερόμαστε για εσάς, τους αναγνώστες μας, που αναρωτιέστε τι πάει στραβά με την ζωή μας; Σχεδόν όλα.

Γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με ιατρική και νευρολογία, αλλά δεν έχουμε κανέναν γιατρό στο Crew μας. Βασικά έχουμε έναν οδοντίατρο και έναν φαρμακοποιό, οπότε -και πάλι- κανέναν γιατρό. Είμαι ο πλέον κατάλληλος για αυτό το θέμα, γιατί είναι προτιμότερο να παίρνεις μια ιατρική γνώμη από έναν άσχετο παρά από έναν σχετικό. Ας δούμε τι συμβαίνει στο μυαλό του παιδιού σας όταν του πείτε ότι ΔΕΝ είναι υιοθετημένος. 

Σύμπτωμα 1ο

Ο εγκέφαλος του μεγαλώνει κατά 1/26 του αρχικού μεγέθους του, επειδή η συγκεκριμένη πληροφορία καλύπτει περισσότερο χώρο στη μνήμη. Φαίνεται σαν καρούμπαλο, οικογενειακό κειμήλιο από τις εποχές που οι γονείς δεν μιλούσαν, απλώς έριχναν σφαλιάρες. 

Σύμπτωμα 2ο

Ο εγκέφαλος εκκρίνει μια ουσία, την ΜΟΔΕΥ ή αλλιώς την ουσία Μου Είπαν Ότι Δεν Είμαι Υιοθετημένος, η οποία έχει ως σκοπό να εκνευρίσει ακόμα περισσότερο το παιδί σας, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε δεν είναι παιδί σας τελικά. Να τονίσω πως αν το παιδί σας είναι κορίτσι, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μαζί με την ΜΟΔΕΥ και την περίοδο που πιθανόν να περνάει. Αν είναι αγόρι, απλώς αφήστε το να αυνανιστεί περισσότερο. Ούτως ή άλλως, αυτό έχει συνέχεια στο μυαλό του.

Σύμπτωμα 3ο

Ο εγκέφαλος αποτελείται από νευρώνες, οι οποίοι δέχονται, επεξεργάζονται και μεταβιβάζουν ερεθίσματα. Ένα τέτοιο ερέθισμα είναι δύσκολο να σταλθεί, διότι το παιδί σας μέχρι τότε πίστευε ότι δεν ήταν παιδί σας, αφού συνέχεια μαλώνετε μαζί του για το παραμικρό. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι τελικά είχε άδικο που ένιωθε διαφορετικός από εσάς. Οπότε προσπαθεί να αποτρέψει την πληροφορία από τον τελικό της προορισμό, τον εγκέφαλο. Κλείνουν όλες οι δίοδοι αλλά και τα διόδια.

Σύμπτωμα 4ο

Υπάρχει πιθανότητα να μην επηρεαστεί καθόλου. Αν το παιδί έχει μεγαλώσει με στοργή, αγάπη, λογική, και άλλες τέτοιες μπαρούφες, τότε ίσως να μην τον νοιάζει τι του είστε.

**Προφανώς και το παραπάνω σύμπτωμα είναι φανταστικό. Κανένα παιδί δεν πρόκειται να αντιδράσει σύμφωνα με το σύμπτωμα 4.**

Σύμπτωμα 5ο

Αυξημένα ποσοστά αδρεναλίνης στον εγκέφαλο. Λόγω της αποκάλυψης σας, το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με μια πρωτόγονη παρόρμηση. Είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Σαν τους σεναριογράφους του Game of Thrones. (Μην ξεφεύγεις Κωνσταντίνε, μην ξεφεύγεις). Το παιδί σας, λοιπόν, αλλάζει, όπως άλλαξε ο Σεφερλής με τα χρόνια, και από πολύ καλός έγινε “οκ εντάξει, πολλά τα 20€ που του δίνω”

Σύμπτωμα 6ο

Μειωμένα ποσοστά αγάπης. Αυτό το σύμπτωμα δεν μπορείτε να το αποφύγετε, μιας και η κοινωνία είναι γεμάτη από αυτό το συναίσθημα. Τι περιμένατε; Να σας πει και μπράβο. Λες και δεν είχε καταλάβει ότι είναι παιδί σας. Ποσό καιρό ακόμα θα βάφεστε για να μην καταλάβει ότι είστε λευκοί; Έλεος πια. Να είμαστε κάπου ανθρώποι. Υιοθετημένοι ανθρώποι…

Δεν ντρέπομαι που κλάνω. Ειδικά μέσα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν ντρέπομαι που κλάνω. Ειδικά μέσα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τηλεσκόπια και γάτες. Πως οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τον Χίτλερ.

Τηλεσκόπια και γάτες. Πως οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τον Χίτλερ.