Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Τηλεσκόπια και γάτες. Πως οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τον Χίτλερ.

Τηλεσκόπια και γάτες. Πως οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τον Χίτλερ.

Υ.Γ. Υστερόγραφο πριν το κείμενο; Είμαι τρελός εγώ, μην με βλέπετε έτσι. 

2429 π.Χ. Αρχαία Αίγυπτος. Ένας νέρντουλας, μαθητής λυκείου, που είχε να δει μουνί από την εποχή του βασιλιά Narmer (Ancient Egypt reference. Nailed it), παρατηρεί τον καθαρό ουρανό με το τηλεσκόπιο του. Έχοντας δει ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για την προσελήνωση, είχε αρχίσει να γίνεται σκεπτικός.

Θέλοντας να μάθει αν οι Αμερικάνοι πήγαν όντως στο φεγγάρι σκέφτηκε “είναι απλό. Αν πήγαν, θα μπορώ να δω την σημαία. Ντα”. Οπότε επιχείρησε να το παρατηρήσει για να του λυθεί η απορία και επειδή ήταν μπουνταλάς και παρθένος. Καθώς κοιτούσε το φεγγάρι, παρατήρησε ένα αστέρι για πρώτη φορά. Αργότερα, βρήκε ένα ακόμα. Έπειτα, είδε άλλο ένα. Από το πουθενά, μέσα σε μια νύχτα, είχαν εμφανιστεί 1933 αστέρια που σχηματίζουν μια γάτα. 

Την επόμενη μέρα, στο σχολείο, μετέφερε τις παρατηρήσεις του στον καθηγητή Αστρονομίας. Εκείνος σοκαρίστηκε τόσο πολύ που αντέδρασε λες και δεν σοκαρίστηκε. “Α”, είπε, “δεν είναι κάτι. Απλώς, σύμφωνα με αρχαίους αιγυπτιακούς μύθους αυτός που θα δει πρώτος αστέρια σε σχήμα ζώου, πρόκειται να γνωρίσει αυτό το ζώο που θα αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας”.

Όντως, λίγες ώρες αργότερα, γνώρισε μια γάτα. Μια περίεργη γάτα. Δηλαδή μια γάτα. Το τρίχωμα της ήταν άσπρο με μαύρα σημάδια. Έμοιαζε με προσωπογραφία κάποιου με κακό μαλλί και μουστάκι Τσάρλι Τσάπλιν. Η γάτα τον ακολούθησε ως το σπίτι του. Την κράτησε καθώς ήταν φιλόζωος. Είχε στο σπίτι του ήδη δύο σκυλιά, 3 παπαγάλους και 17 ανήλικους εργάτες από την Ασία. 

Η γάτα φορούσε μία ταυτότητα στον λαιμό της. Τα γράμματα ανήκαν σε μία αρχαία, περίεργη αλφάβητο. Ο μαθητής επισκέφτηκε ξανά τον καθηγητή αστρονομίας, επειδή είμαστε μικρή παραγωγή. Δεν έχουμε μπάτζετ και για γλωσσολόγο, άρα αναγκαστικά ο καθηγητής αστρονομίας θα είναι και καθηγητής γλωσσολογίας. 

Εν τω μεταξύ, κανείς τους δεν σχολίασε το γεγονός πως ο παρανοϊκός μύθος του καθηγητή επιβεβαιώθηκε. Το έπαιζαν κουλ λες και δεν είχε συμβεί κάτι περίεργο. Αιγύπτιοι... 

Παρατηρώντας το καρτελάκι, ο καθηγητής σοκαρίστηκε τόσο που τα είδε όλα, όχι μόνο το καρτελάκι. Για πέντε λεπτά ο καθηγητής ήταν χαλασμένος. Καθόταν σε μια γωνία σε εμβρυακή στάση και μουρμούριζε κάτι σε αιγυπτιακή καθαρεύουσα. Μουρμούριζε “το όνομα είναι στα γερμανικά και ο αντίχριστος θα έρθει το 1933 στην Γερμανία και θα λέγεται Χίτλερ. Ο Ρα να μας έχει καλά Παναγίτσα μου”. 

Πραγματοποιώντας τα απαραίτητα μαθηματικά, ο καθηγητής επιβεβαίωσε τον μύθο. Η γάτα ήταν ο προφήτης του αντίχριστου που θα έφερε το όνομα Χίτλερερερερε. Θα ανέβαινε στην εξουσία στην χώρα Γερμανία, το έτος 1933 μετά Χριστώνε, δηλαδή μετά την γέννηση ενός θεανθρώπου, αλλά όχι του Ρα και των υπολοίπων ζώων που γνώριζαν. Θα θέλει να παίξει πόλεμο με όλη την Γη. Η προφητεία μπορούσε να αποτραπεί μόνο αν ο ιδιοκτήτης της γάτας την σκότωνε με τα ίδια του τα χέρια. 

“Ντουντ”, του είπε, “πρέπει να σκοτώσεις την γάτα σου”.

Ο πρωταγωνιστής μας μπήκε σε περίεργες σκέψεις και δύσκολα μονοπάτια. Μπορούσε άραγε να σκοτώσει την γάτα του για να σώσει την ανθρωπότητα; Μα ο γατούλης ήταν τόσο γλυκός. Ήταν τόσο γλυκός που αν τον έγλειφε, υποθετικά μιλώντας, θα πάθαινε τερηδόνα. Από την άλλη, το τίμημα ήταν η εξάλειψη της ανθρωπότητας. Δύσκολη απόφαση.

Προφανώς, επειδή είναι ιδιοκτήτης γάτας αποφάσισε για το δικό του καλό και δεν σκότωσε την γάτα του. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Συγχαρητήρια, φιλόζωοι. Σκοτώσατε έξι εκατομμύρια εβραίους.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού σας όταν του πείτε ότι δεν είναι υιοθετημένος.

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού σας όταν του πείτε ότι δεν είναι υιοθετημένος.

 Σημάδια πως ο άντρας σου σε απατάει με τον τοπικό βενζινά σου.

Σημάδια πως ο άντρας σου σε απατάει με τον τοπικό βενζινά σου.