Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Είδαμε Lord of the rings όπως του αρμόζει. Ως μία ερωτική ιστορία.

Είδαμε Lord of the rings όπως του αρμόζει. Ως μία ερωτική ιστορία.

Μία αντιπολεμική ιστορία με θέμα την διαφθορά της εξουσίας. Ένα θρυλικό έπος φαντασίας με επιρροή σε κάθε φάσμα της σύγχρονης μυθοπλασίας. Η σπουδαιότερη ερωτική ιστορία μετά τον Αντώνη Ρέμο και τον Πύρρο Δήμα.

Ο μοναδικός τρόπος να παρακολουθήσει κάποιος αυτήν την επική τριλογία είναι ως η απόλυτη, τοξική και συνάμα αναπόφευκτη σχέση του Smeagol με το δαχτυλίδι.

Αυτός, ένα ασήμαντο hobbit από το καταπράσινο Shire. Αυτό, ένα πανίσχυρο κόσμημα φτιαγμένο στο βουνό της καταστροφής. Εκείνο δημιουργήθηκε για να κυβερνήσει τους πάντες, να τους βρει όλους, να τους φέρει κοντά και υπό το σκότος να τους δέσει. Εκείνος, ένας σεξουαλικά καταπιεσμένος ψαράς. Δύο κόσμοι διαφορετικοί και μία μέση γη στη μέση. Κι όμως, το πεπρωμένο τους έφερε κοντά, ακόμη κι αν αυτό φαινόταν αδύνατο.

Ο έρωτας κάνει τα πάντα να μοιάζουν εύκολα. Το μόνο που χρειάστηκε για να ξεκινήσει η ιστορία τους ήταν ένας πόλεμος, τρεις φυλές, ένα κομμένο δάχτυλο, μία προδοσία, δύο δολοφονίες και ο κύκλος του νερού. Εύκολο.

Όλοι τους προειδοποίησαν πως αυτή η σχέση φάνταζε αφύσικη. Ένα hobbit να κοιμάται με ένα κόσμημα… Όλοι γνώριζαν το ιστορικό του. Από χέρι σε χέρι, από δάχτυλο σε δάχτυλο... Πολλοί θα το αποκαλούσαν εύκολο. Για τον Smeagol ήταν το πολύτιμό του. Για κάποιους ήταν αόρατο, αλλά ποτέ γι’ αυτόν.

Ο έρωτας του Ρωμαίου τον έκανε να σκαρφαλώσει ένα σε ένα μπαλκόνι. Τον Smeagol σαν άλλο Βελουχιώτη, τον οδήγησε στα βουνά.

Ο Peter Jackson απέφυγε να μας αποκαλύψει τις γλαφυρές λεπτομέρειες της ερωτικής τους σχέσης, αλλά όλοι γίναμε μάρτυρες της ικανότητας του δαχτυλιδιού να αλλάζει μέγεθος ώστε να χωρέσει ο κάθε χρήστης.

Ακόμη κι όταν αυτό τον παράτησε για ένα νεότερο, ταχύτερο και δυνατότερο hobbit χωρίς απουσία βιταμίνης d, η ανάσα του οποίου δεν βρωμούσε ψαρίλα, αλλά lembas bread. Ακόμη και τότε, ο Smeagol και ο Golum, η σεξουαλική περσόνα που είχε δημιουργήσει για τις βρώμικες βραδιές με το δαχτυλίδι, ξεκίνησαν την αναζήτηση. Έκλαψαν, πείνασαν, βασανίστηκαν, αλλά δεν υπέκυψαν.

Ο πραγματικός έρωτας δεν τελειώνει με ένα κέρατο. Δεν ολοκληρώνεται με μία απάτη και λίγα βασανιστήρια. Ο Smeagol έγινε stalker. Ακολούθησε ένα αληθινό rpg party με τα όλα του. Κρύφτηκε στις σκιές και περίμενε την ευκαιρία του. Δεν συμμετείχε στον πόλεμο. Πολεμούσε μοναχά για τον έρωτά του.

Τι να σου κλάσει ο Sauron όταν έχεις γευτεί καπνιστή πέστροφα από το Άγκιστρο Σερρών αγκαλιά με αγνό χρυσάφι που μυρίζει φρέσκια λάβα…

Περίμενε την ευκαιρία του και την βρήκε όταν 2 hobbit-βιαστές έμειναν μόνα τους για να ανταλλάξουν υγρά με την ησυχία τους. Ο Master Frodo και ο χοντρός κηπουρός του αρέσκονταν να ερωτοτροπούν ενώ το δαχτυλίδι έβλεπε. Ο Smeagol αδυνατούσε να το επιτρέψει. Για μήνες μετατράπηκε σε σεξουαλικό τους σκλάβο. Για καιρό, επέτρεψε να του φέρονται σαν σκουπίδι, ενώ έσπερνε διχόνοια ανάμεσα στο ζευγάρι.

Η εποχή των ανθρώπων ερχόταν. Και ο Smeagol το ίδιο. Δεν υπήρχε άκρο στο οποίο αυτός ο ναρκομανής Οθέλλος δεν θα έφτανε. Κυριολεκτικά. Αναγκάστηκε να κόψει το καταραμένο δάχτυλο του νυν βιαστή του δαχτυλιδιού με το ίδιο του το στόμα. Δεν είχε γεύση ψάρι, αλλά άξιζε για χάρη της αγάπης του.

Ο απόλυτος έρωτας ήταν και πάλι ολοκληρωμένος. Τα μάτια του παρέμεναν καρφωμένα στο χρυσό του εραστή παρά το επικείμενο τέλος τους. Παρέμειναν αγκαλιασμένοι μέχρι την τελευταία τους πνοή. Ακόμη και στην έσχατη στιγμή, όταν η καυτή λάβα καψάλιζε το γκρίζο του σώμα, τίποτα δεν έκαιγε δυνατότερα από την αγάπη του για το δαχτυλίδι.

Bonus easter egg: Τα τελευταία γράμματα που σχηματίζονται στο δαχτυλίδι λίγο πριν βυθιστεί στον ζεστό, υγρό του τάφο είναι ένα elvish “I do, ακόμη κι αν δε μου πήρες δαχτυλίδι”.

Μία αλησμόνητη ξενάγηση στους Δίδυμους Πύργους του 2000.

Μία αλησμόνητη ξενάγηση στους Δίδυμους Πύργους του 2000.

Το αιδοίο ως αντικαταθλιπτικό και τί να προσέξετε.

Το αιδοίο ως αντικαταθλιπτικό και τί να προσέξετε.