Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Πανδημία, καλή μου φίλη

Πανδημία, καλή μου φίλη

Πανδημία, καλή μου φίλη, μήπως το έχουμε ασελγήσει με την αρμένικη βίζιτα; Καταλαβαίνω, έχεις κι εσύ να κάνεις την δουλειά σου, αλλά μπορείς να κάνεις ό,τι όλοι οι υπόλοιποι… Να λουφάρεις και λίγο. 

Τι μου έμαθες, ω καλύτερή μου φίλη, εδώ και 1μιση χρόνο; Τίποτα. Απλώς, επιβεβαίωσες όσα ήδη πίστευα:

  • Η επαφή με τους ανθρώπους είναι επικίνδυνη.

  • Οι γέροι μπορούν να πάνε από πέσιμο, χέσιμο ή φτέρνισμα.

  • Είμαι πολύ πιο όμορφος με μάσκα.

  • Είναι πιο εύκολο να πάρεις Ι5 εν μέσω πανδημίας.

  • Αν πεθάνω, θα βρουν το πτώμα μου μετά από 1 χρόνο.

Τι άλλο μου προσέφερες, ω καλύτερή μου φίλη, πανδημία; Τίποτα ιδιαίτερο. Κατάθλιψη είχα από πριν. Ζωή δεν είχα και προηγουμένως. Κιλά! Μου προσέφερε απλόχερα κιλά. Μου φαίνεται ευκολότερο να κατηγορήσω μία παγκόσμια επιδημία για τις πίτσες που καταναλώνω καθημερινά, παρά να αναλάβω την ευθύνη των πράξεών μου. Κλασικός ΔΑΠίτης. 

Προ lockdown ήμανε ένα παλικάρι σαν τα κρύα τα νερά. Χρήσιμο αν διψάς, άχρηστο αν έχεις πνευμονία. Ήμουν ένας νέος γεμάτος ενέργεια (όταν δεν νύσταζα), που με χάζευαν τα ΚΟΡΙΤΣΑ και τους έτρεχαν τα σάλια, καθώς σύχναζα σε ίδρυμα θηλέων με λεϊσμανίαση. 

Και τώρα τι; Μετατράπηκα σε μία ανθρώπινη μπάλα απογοήτευσης, αυτοταπείνωσης και χοληστερίνης. Αν κάνω εξετάσεις αίματος, δεν περνάω ούτε τα πολλαπλής επιλογής. Πίσω στο νηπιαγωγείο για να κάνω επανάληψη την μεσογειακή διατροφή. Πρόκειται για την εξαιρετική διατροφή που περιλαμβάνει λάδι, ψάρι, και ρατσισμό σε όποιον τρώει τηγανητό Mars Bar.

Οπότε, πανδημία, καλή μου φίλη, σε παρακαλώ τελείωνε, διότι θα επιθυμούσα να μην πιάσω το τριψήφιο highscore κιλών. Δεν κυνηγάω καριέρα στο sumo wrestling ή σε διαγωνισμούς ταχυφαγίας (αν και πρόκειται για καλό συνδυασμό δεξιοτήτων).

Με αυτό το γράμμα, επιθυμώ να σε αποχαιρετήσω, τώρα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποφάσισε πως γνωρίζει λιγότερα από τα σοβαρά μέλη της ιατρικής κοινότητας ή απλώς αποδέχτηκε πως τα μεθυσμένα μηνύματα σε πρώην είναι λιγότερο ταπεινωτικά από μηνύματα σε κεντρικό υπολογιστή, μπροστά στον οποίο τον παίζει ο Χαρδαλιάς.

Επιτέλους, σε αφήνω στην ησυχία σου, πανδημία, και σου εύχομαι ολόψυχα να κάνεις ξανά παρέα με τις νυχτερίδες. Το μυστικό σου είναι ασφαλές με εμένα, Covid-19 ή μήπως να πω Batman...

24 Κείμενα: Αμμοθύελες κοπράνων

24 Κείμενα: Αμμοθύελες κοπράνων

O Κοντολέων το  Αλογο

O Κοντολέων το Αλογο