Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

O Κοντολέων το  Αλογο

O Κοντολέων το Αλογο

Ο Κοντολέων ήταν ένα άλογο. Ήταν ένα από αυτά τα άλογα που τα βλέπεις και λές “να ενα άλογο”... και γράφω ‘ήταν’ επειδή γράφω σε παρατατικό χρόνο. Θα μπορούσα να γράφω σε αόριστο, αλλά αυτό θα ήταν περίεργο γιατί θα σήμαινε ότι έχουμε ορίσει το τι είναι ο αόριστος και αυτό θα δημιουργούσε ένα παράδοξο.

Ανέκαθεν μου άρεσαν τα παράδοξα. Για παράδειγμα, όταν ήμουν πέντε χρονών και ο πατέρας μου είπε «πάω να πάρω τσιγάρα από το περίπτερο….θα γυρίσω σε λίγο», του απάντησα «αυτό είναι τόσο κλισέ, πατέρα». Είχα απογοητευτεί πραγματικά.

Η Απογοήτευση ήταν ένα συναίσθημα που ένιωθα τότε. Ένα άλλο συναίσθημα που ένιωσα ήταν αγάπη. Όπως όλοι ξέρουμε, αγάπη είναι ένα συναίσθημα που νιώθουν οι άνθρωποι οταν εκκρίνονται ορμόνες και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Αλλά η λέξη «εγκέφαλος»  περιέχει τη λέξη «φαλός» και αν στην λεξη «φαλός» προσθέσουμε ένα λάμδα δημιουργείται η λέξη «φαλλός». Φαλλός είναι μία άλλη λέξη για να αναφερθούμε στο πέος.

Στην οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχαν πέη. Όχι όλοι, μόνο αυτοί που ήταν ευνουχισμένοι. Για αυτό το λόγο τους έλεγαν Αλί, όχι όλους, αλλά αρκετους από δαύτους… ήταν αρκετά συνηθισμένο όνομα τότε. Όπως και σήμερα στην Ελλάδα το όνομα Γιώργος είναι αρκετά δημοφιλές. Άρα, αν βαφτίσεις το παιδί σου Γιώργος, μπορεί να γίνει και ευνούχος. Από την άλλη, αν δεν βαφτίζεις το παιδί σου Γιώργο, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να μη βαφτίζεις ξένα παιδιά.

Που ήμουν… Α ναι!
Αγόρασα ένα τηλεσκόπιο χθες.
Πλέον, με το νέο μου τηλεσκόπιο μπορώ να βλέπω αγώνες του Ιπποδρομίου από το σπίτι μου, γιατί κατάλαβα πως δουλεύει η τηλεόραση.

Όταν ήμουν παιδι, δεν είχαμε τηλεόραση στο σπίτι, δηλαδή είχαμε, αλλά δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ. Κανείς δεν μου έδειξε. Η μάνα μου δούλευε όλη μέρα και πατέρας μου πήγαινε να αγοράσει πούρα.

Γιατι μπαμπά; Γιατι πηγαίνεις συνέχεια να πάρεις πούρα;

ΓΙΑΤΙ;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, έχω να σου πώ ένα και μοναδικό πράγμα… Την επόμενη φορά που θα πάς για πούρα στο περίπτερο, φέρε μία μπύρα.

Υ.Γ: Αν όντως διαβάζεις αυτό το άρθρο, βάλε πλιζ τα λεφτά για τα κοινόχρηστα στον λογαριασμό. Η κυρία Λίτσα από το πρώτο θέλει να φτιάξουμε το ασανσέρ πάλι.

Πανδημία, καλή μου φίλη

Πανδημία, καλή μου φίλη

“Κι όμως γυρίζει” και ναρκωκουλτούρα: Μήπως δεν μιλούσε για την Γη ο Γαλιλαίος;

“Κι όμως γυρίζει” και ναρκωκουλτούρα: Μήπως δεν μιλούσε για την Γη ο Γαλιλαίος;