Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Μία ταξική προσέγγιση στο Westeros.

Μία ταξική προσέγγιση στο Westeros.

Σε αυτόν τον βράχο που λέγεται Westeros, που είναι σαν ένα δυστοπικό παράλληλο σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν η εποχή των ιπποτών, το φαρ ουέστ και το Μπουρνάζι, για να γίνει κάτι πρέπει να αλλάξουν όλα συθέμελα.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το έχει καταλάβει και ο Night King, και σαν ένας λίγο πιο τρελαμένος Thanos φωνάζει από τον βορρά “Ηλία, ρίχτο, γιατί τους έχει σιχαθεί η παγωμένη μου ψυχή”.

Οι αιώνες κληρονομικού δικαιώματος, ενώ στην αρχή ήτο κάτι νέο και πρωτοποριακό, πλέον δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πέρα από βαρβαρότητα, φτώχεια και ανεβασμένο ΦΠΑ σε κακό ale.

Ας τα πάρουμε ένα, ένα, ξεκινώντας από την εκδίκηση της ξανθιάς. Όσο και να γουστάρεις φασάρα με δράκοι και Ντρακάρις και προσπεράσεις στην παραλιακή, η Ντάνι δεν φέρνει το νέο. Η Ντάνι δεν έρχεται από το μέλλον με κάτι καινούργιο, κατάλαβε το. Έχει μια έπαρση, και αυτή θα είναι και η αιτία της καταστροφής της. Έχει αυτό της Σέρσι με λιγότερη σκατοψυχιά. Αλλά πες μου ότι αν η Ντάνι είχε βρεθεί ξανά σε θέση ισχύος, μετά από τόσο εξευτελισμό που είχε υποστεί η Σέρσι και δεν είχε 56 συμβούλους, δεν θα έβαζε το Ντρόγκο να τους κάνει όλους αμνοερίφια σε ορθόδοξο Πάσχα. Η Ντάνι είναι ο δεξιός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Night King μπορεί να μη μιλάει, αλλά λέει πολλά με τις πράξεις του. Πρώτον, ενώ μπορούσε, δεν σκότωσε τον Τζον. Δεύτερον, έχει περιοδεύσει στην επαρχία περισσότερο από τον Κυριάκο σε 3 προεκλογικές περιόδους. Σε αντίθεση με τον Κυριάκο δεν ψάχνει ψηφοφόρους. Βρίσκει ακόλουθους, αφού τους έχει κάνει πρώτα το μυαλό πουρέ. Επίσης, όπου υπάρχει βασιλιάς της νύχτας υπάρχει και Ζωζώ Σαπουντζάκη. Δεν γίνεται αλλιώς, και αυτή θα είναι και η καταστροφή του. Τον Μπραν θα τον σκοτώσει αλλά τον σκοπό του δεν θα τον πετύχει. Ο Night King είναι ο Βασίλης Λεβέντης μετά την συνειδητοποίηση πως δεν παίζει οικουμενική.

Ο Τζον, ο φανς φέιβοριτ Τζον, ο όψιμος εραστής των δυτικών προαστίων έχει το θάρρος 100 αντρών, την τιμιότητα 1000 και τις ηγετικές ικανότητες του Στέλιου Μαλεζά. Το παιδί έχει κάνει το ντου από παντού επιστήμη. Ο μαν είναι ικανός να σκοτωθεί σε αεροπορικό στο westeros μόνο και μόνο για να μη τον πει κανένας κότα. Δεν είσαι κότα, αγόρι μου. Μαλάκας είσαι.

Ο μόνος λόγος που ο άντρας της Σαπουντζάκη δεν τον σκότωσε είναι γιατί γνωρίζει πως σε περίπτωση που θα αποτύχει ο ίδιος, το αμέσως λιγότερα χειρότερο θα είναι να κάτσει στον θρόνο ο Τζον. Τι θα κάνει ο Τζον άμα τελειώσει ο πόλεμος, θα να μου πει κάποιος; Θα κάτσει σε small council να συζητήσει για τις πολεμικές αποζημιώσεις, το ΦΠΑ στο ale, και τον γάμο ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους wildlings; Ο Τζον είναι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Υπάρχει ένα ρητό στο Westeros. That's what I do. I read Marx and i know things. Ο Λένιν οφ δε σέβεν κίνγκντομς. Ο μοναδικός άνθρωπος σε όλο τα σίριαλ, σε όλα τα γαμημένα βιβλία, που έχει κάνει κάτι χρήσιμο για τον απλό λαό. Ο Τύριον έχει κάνει το πιο σοφιστικέιντιτ, αποχετευτικό σύστημα. Το καταλαβαίνει κανείς αυτό; Ποιο Βυζάντιο, μωρή Κατακουζίνα; Πάνε μελετά το Κάστελυ Ροκ και μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα. Ο τύπος πίνει, γαμάει, πολεμάει, δεν μασάει, και ξέρει τα γαμημένα πάντα. Ναι, κάνει λάθη, αλλά μαθαίνει από αυτά. Ο Τύριον είναι ό,τι πιο νέο υπάρχει. Ο Τύριον είναι η προσωποποίηση της διαλεκτικής σχέσης, η άρνηση της άρνησης. Ο τύπος σκότωσε και την μάνα του και τον πατέρα του, κόβοντας ακόμη και την φυσική του σχέση με το παλιό. Ο Τύριον έρχεται από το μέλλον.

Ο Τζον θα πάει να κάτσει στο θρόνο, θα έχει ένα γκλιμπς με το small council και λίγο πριν λιποθυμήσει από όβερλοουντ, θα δώσει τον θρόνο στον Τύριον, τερματίζοντας την εποχή του κληρονομικού δικαιώματος και εγκαθιστώντας την εποχή της αξιοκρατίας. Για σοσιαλισμό θα μιλήσουμε αμέσως μετά την εμφάνιση ελεύθερης, εργατικής τάξης και συσσώρευσης υπεραξίας.

Ο στρατός από μια άλλη σκοπιά.

Ο στρατός από μια άλλη σκοπιά.

Μοριακή κουζίνα. Έξι για τον πούτσο συνταγές.

Μοριακή κουζίνα. Έξι για τον πούτσο συνταγές.