Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Γιατί το tetris είναι το καλύτερο extreme sport.

Γιατί το tetris είναι το καλύτερο extreme sport.

Το αγαπημένο μου extreme sport είναι το tetris. Γιατί είναι το καλύτερο extreme sport όλων των εποχ...
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο , πατήστε ΕΔΩ .
Πατήσατε; Δεν έγινε τίποτα, ε; Την πατήσατε...

Για όσους ζουν φλώρικα, για όσους πίνουν το γάλα τους το βράδυ και πέφτουν για ύπνο και βλέπουν όνειρο ότι φασώνουν τον λαγό απ’ το nesquik, θα εξηγήσω περί τίνος πρόκειται. Βάλε κρασί , θα φτιάξω ατμόσφαιρα. Κλείσε τα μάτια και κάνε εικόνα αυτά που διαβάζεις. Μην κλέβεις όμως, γιατί θα το καταλάβω. Αλήτη!

Τέσσερα ίδια τετράγωνα, ενωμένα με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, δημιουργούν ένα σχήμα που βιώνει το ταξίδι της ζωής στις δύο διαστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα σχήματα πηγαίνουν πάνω, πηγαίνουν κάτω, πηγαίνουν αριστερά και δεξιά. Μέσα-έξω όμως πάνε; Δεν πάνε. Μόνο αγαμίες στο τέτρις. Αν μου πείτε: ότι τα σχήματα δεν κινούνται προς τα πάνω, θα σας απαντήσω:
“Γύρνα την οθόνη σου 180 μοίρες. Ευχαρίστησέ με αργότερα. Ναι, ναι, αργότερα”.

Ξεκινάς το παιχνίδι σου. Ξάφνου, εμφανίζεται ως δια μαγείας το πρώτο σχήμα στο πάνω μέρος της οθόνης. Το επεξεργάζεσαι, σκέφτεσαι τι μπορεί να πέρασε για να φτάσει ως εκεί. Πατάς τα κουμπιά της κονσόλας για να δεις τι κάνουν. Το σχήμα κουνιέται λίγο. Φοβάσαι, αλλά συνεχίζεις. Έτσι είναι όλες οι πρώτες φορές.

Και όταν αρχίζεις να συνηθίζεις την κατάσταση... Εκεί που αυτό το άβιο ον δε μοιάζει τόσο φρικαλέο πια... Την στιγμή που κάποιος ρομαντικός θα έλεγε ότι γίνεστε φίλοι σιγά-σιγά... Μπουμ!

Πέφτει στο έδαφος. Τα σχήματα κάνουν ελεύθερη πτώση. ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. Ρε, πάμε καλά; Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Χρειάζεται; Ναι, χρειάζεται, γιατί είναι πολύ μικρό το κείμενο.

Pro tip: Aν σε τρομάζει το άβιο ον, βγάλε την κονσόλα απ’ την πρίζα. Θα γίνει κατευθείαν άβιο off).

Εμφανίζεται κι άλλο κομμάτι. Μετά από αυτό, ένα ακόμα. Ε, δεν θα το πιστέψετε . Κι άλλο ένα. Ω, τι έκπληξη. “Ω”, το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου.

Κάποια στιγμή, μπορεί μία γραμμή του βλοσυρού αυτού κατασκευάσματος που έχεις δημιουργήσει, να είναι γεμάτη με τετράγωνα. Τότε, θα συμβεί κάτι θεσπέσιο. Κάτι που θα σου αλλάξει για πάντα τη ζωή. Κάτι που θα σηκώσει τα πουλιά όλων των ανθρώπων της γης. Η γραμμή εξαφανίζεται.

Τα συναισθήματα σε κατακλύζουν. Κλαις κι έπειτα πανηγυρίζεις με πάθος. Νιώθεις λες και έχεις κάνει ναρκωτικά. High score. Ο θρύλος λέει ότι τα τετράγωνα που εξαφανίζονται, πηγαίνουν σε ένα λιβάδι και τρέχουν ανέμελα. Ο βάζελος, όμως, έχει άλλη άποψη. Αλλά εδώ, δεν χωράνε οπαδικά .

Να μην μιλήσω και για το ψυχεδελικό μπιτάκι που παίζει από πίσω, όσο εσύ κάνεις γραμμές και γεμίζεις με αισθήματα ικανοποίησης. Γαμώτο. Μίλησα για το ψυχεδελικό μπιτάκι που παίζει από πίσω, όσο εσύ κάνεις γραμμές και γεμίζεις με αισθήματα ικανοποίησης. Κακή ιδέα να σημειώσω αυτή την υπενθύμιση εδώ.

Το παιχνίδι έχει όλο το πακέτο. Έχει αδρεναλίνη, έχει φαντασία, έχει copa america σε δέκα λεπτά, οπότε γράφω επίλογο. Και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα τα άλλα extreme sports. Μάλιστα, κανείς θα έλεγε, ότι το tetris είναι το μοναδικό extreme sport. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι στην παράνοια, με τα τετράγωνα που χορεύουν και εξαφανίζονται, με τη μουσική που παίζει σε ιαμβικούς και μη ρυθμούς, εσύ θα μείνεις να αναρωτιέσαι ένα και μόνο πράγμα. Το tetris είναι extreme sport ή μήπως το extreme sport είναι extreme;

Friendzone Summer Camp: Εγγράψου και προετοιμάσου για το αναπόφευκτο.

Friendzone Summer Camp: Εγγράψου και προετοιμάσου για το αναπόφευκτο.

Πορτιέρης της παραλιακής μας άφησε να μπούμε σε κλαμπ επειδή κάποτε είχαμε πάρει την αδερφή του παρτούζα.

Πορτιέρης της παραλιακής μας άφησε να μπούμε σε κλαμπ επειδή κάποτε είχαμε πάρει την αδερφή του παρτούζα.