Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Νομός Σερρών:  Ένα λάθος του matrix μετά το πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Νομός Σερρών: Ένα λάθος του matrix μετά το πείραμα της Φιλαδέλφειας.

He’s beginning to believe

Μορφέας ο Προσηλυτιστής

Δεν πιστεύω ιδιαίτερα σε θεωρίες συνομωσίας, εκτός αν αυτές έγκεινται σε χαζομάρες που ξεκινάνε από συγγενικά μου πρόσωπα. Τότε, δείχνω μια παραπάνω ευαισθησία στο θέμα.

Έτσι συμβαίνει και με το παρακάτω.

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνομωσίας που διατυπώνονται στα οικογενειακά μας τραπέζια στην Άνω Μαγούλα, τον Ιούλιο του 1943 στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, διεξήχθη ένα πείραμα πάνω σ’ένα πολεμικό πλοίο ονόματι USS Eldridge, ή χαϊδευτικά “Φωφώκα”. Έτσι, για να ρίξει και η γιαγιά τη μπηχτή της για τη σουρλουλού γκομενίτσα του παππού στη Χούντα.

Το πείραμα αφορούσε τη δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου, που θα έκανε το πλοίο αόρατο στο γυμνό μάτι και στα ντυμένα ραντάρ. Ακριβώς όπως αισθανόταν η Φωφώκα όταν έβλεπε τη γιαγιά.

Η επιτυχία ήταν μονόδρομος, αλλά όπως κάθε πρώτη δοκιμή τέτοιου μεγέθους, έχει κάποια απρόοπτα αποτελέσματα. Το πλοίο χάθηκε για 15 λεπτά μέσα σε μια πράσινη ομίχλη. Όταν εμφανίστηκε ξανά, κάποιοι από το πλήρωμα είχαν ενσωματωθεί στο μεταλλικό σκαρί του πλοίου, σαν ακτιβιστές που έδειξαν υπερβάλλον ζήλο. Άλλοι τρελάθηκαν και ψήφισαν Ψαριανό.

Άλλοι χάνονταν και εμφανιζόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Αυτή, η τρίτη κατηγορία ανθρώπων, υπέφερε. Σε καθημερινή βάση, έπρεπε να έχουν μια μικρή περιουσία πάνω τους. Ταυτότητες και διαβατήρια, για να μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους. Μερικοί τυχεροί εξαφανίζονταν και εμφανίζονταν παρέα. Είχαν, όπως λέγεται και στα σαϊεντίφικ τζέρναλς, a shared experience. They shared on that shit, που έλεγε και η προγιαγιά μου, όταν ήταν χάι από παστουρμαδόπιτα.

Γι’ αυτό και το μέρος που εμφανίζονταν ονομάστηκε Νομός Shareon. (Σερρών γι’ αυτούς από Κιλκίς).

Μικρός τα άκουγα και τα πίστευα. Έφηβος τα περιφρονούσα. Στα παρά σαράντα μου, σαν κλασικός, περήφανος, μέσος Έλληνας, άρχισα να τα ξαναπιστεύω για να νιώθω ότι δεν έχω χαθεί από την οικογένειά μου, αν και πλέον είμαι ο μόνος ζωντανός. Επίσης, με κάποιο τρόπο, έπρεπε να φύγει από το μυαλό μου η ιδέα πως η γιαγιά μου και η Φωφώκα έκαναν παρτούζες και ψαλίδια στον παράδεισο, χωρίς τον παππού.

Οι συνάδελφοι και ο λοιπός υπόκοσμος με λανθασμένη σειρά προθέσεων, με λοιδορούσαν, γι’ αυτή μου τη θεωρία, επειδή είχε, λένε, τρύπες. Δεν έβγαζε νόημα. Δεν υπήρχαν αδιάσειστα πειστήρια. Όλες αυτές οι ανθρώπινες εφευρέσεις που έστειλαν τον Παγκρατίδη στη φυλακή.  

Όμως, πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε, ότι ο Νομός Σερρών υπήρχε και πριν το 1943; Όλα τα χαρτιά που αναφέρουν τις Σέρρες σαν πόλη από την αρχαιότητα, μπορούσαν άνετα να πλαστογραφηθούν. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν πάπυρος, φτερά, μελάνι και τη χρονομηχανή από το Back to the Future. Το κίνητρο υπήρχε. Η ευκαιρία ήταν εκεί. Ο αμερικανικός στρατός δεν τα άφηνε αυτά στην τύχη.

Μπορεί να θεωρείτε ότι είναι προϊόν της φαντασίας μου, αλλά απαντήστε μου σε αυτό:

Αν Αμερικάνοι από το πολεμικό Ναυτικό, μετά από ένα πείραμα Φυσικής, δεν τηλεμεταφέρονταν στον άγονο τόπο που μετονομάστηκε Σέρρες, τότε πως είναι η πιο αμερικανοποιημένη πόλη της Ελλάδας; Από κει βγήκε ο Καπουτζίδης, που έκανε επιτυχία με κωμική σειρά μυστηρίου. ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ με cliffhanger σε κάθε επεισόδιο. Αυτό συνέβαινε μόνο στο LOST. Θέλετε να μου πείτε ότι είναι Έλληνας ο Καπουτζίδης κι όχι απόγονος κάποιου Αμερικάνου με ψυχομαγνητικά προβλήματα;  

Επίσης, η Χρύσα Δημουλίδου, το γένος Έμπαινους Χρυσιήδους Μεταμπούνιους, γράφει βιβλία. Θα μπορούσε ποτέ πραγματική Ελληνίδα με αυτά τα μούτρα να γίνει συγγραφέας; Μόνο Αμερικανίδες το επιτυγχάνουν αυτό.

Ο ιδρυτής του punchline.gr,  νομίζετε είναι πραγματικός Έλληνας; Θα μπορούσε ποτέ κάποιος με τέτοια ιδέα να είναι από την πρωτεύουσα της μπουγάτσας; Νομίζετε, ξέρει να τρώει μπουγάτσα; Τριών χρονών, ζητούσε pancakes ο γενίτσαρος.

Η αλήθεια, όσο και να την αρνείστε, είναι μια. Οι Σέρρες είναι προϊόν των πειραμάτων του Αϊνστάιν και του Τέσλα με τους Αμερικάνους. Αποτέλεσμα της τηλεμεταφοράς των καλλιτεχνικών χαρακτηριστικών των ΗΠΑ στη φιλόξενη Ελλάδα μας, και η απαρχή της αλλοτρίωσης του ελληνισμού εις τον βωμό της παγκοσμιοποίησης, των ΜακΝτόναλντζ και της σεξουαλικής απελευθέρωσης των γυναικών και των γκέι.

Κι όποιος διαφωνεί, να πάει να κάτσει με τον Τραμπ στα Σέρρας.

Match στo Tinder με την πρώην. Το Pokemon Go του έρωτα.

Match στo Tinder με την πρώην. Το Pokemon Go του έρωτα.

Χριστούγεννα και παραγωγικότητα: Πώς το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έκανε να δουλεύω πιο γρήγορα.

Χριστούγεννα και παραγωγικότητα: Πώς το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έκανε να δουλεύω πιο γρήγορα.