Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Χ+1 τρόποι να λύσεις μία εξίσωση σαν μπακάλης

Χ+1 τρόποι να λύσεις μία εξίσωση σαν μπακάλης

 Ο Χοσέ Ερνέστο Ντε Λα Μαρία Ντος Μπέικον ήταν πολύ προβληματισμένος. Η μέρα είχε ξεκινήσει κανονικά στο μπακάλικο που είχε ανοίξει σε αυτή τη μικρή γειτονιά της Αθήνας. τον Πειραιά. Το μεσημέρι όμως, ο γιος του, ο Νίκος Ντε Λα Μαρία Ντος Μπέικον είπε ότι στο σχολείο τού έβαλαν μια εργασία. Να λύσουν μια δευτεροβάθμια εξίσωση. Το μυαλό του Ερνέστο πλανήθηκε στα ανέμελα μαθητικά του χρόνια στην Ισπανία, στα μαθηματικά που τόσο αγαπούσε, στην πρώτη του μαλακία, στην πρώτη του γκόμενα και στην Πρώτη Σερρών. Ίσως να είχε έρθει η ώρα για άλλη μια πρώτη. Να καταφέρει να λύσει για πρώτη φορά μια δευτεροβάθμια εξίσωση. Aνασκουμπώθηκε, έβγαλε μολύβι και χαρτί, ένα σαλάμι απ’ το ψυγείο κι άρχισε την προσπάθεια.

 1ος τρόπος: Η απλή μέθοδο των τριών που δουλεύει πάντα: Τυροκαυτερή, τζατζίκι κι ουγγαρέζα.

 2ος τρόπος: Η μέθοδος της προπαίδειας, που είδε σε μια ταινία το προηγούμενο βράδυ. Θα ξεκινήσει απ την ανώτερη κλίμακα και σταδιακά θα κατεβαίνει. Φουαντρέ, καπνιστή μπριζόλα, γαλοπούλα βραστή, μορταδέλα, παριζάκι χωρίς γλουτένη.

 3ος τρόπος:  Η μπακάλικη μέθοδος, x2+3x+2=15. Ε, το x είναι περίπου 2 δηλαδή… Σιγά το πράγμα, ρε αδερφέ, δεν είναι και σαρδέλες.

 4ος τρόπος: Ότι δεν κόβεται λύνεται. Πάντα γοητευόταν από τη ριζική αυτή λύση που είχε δώσει ο μακεδόνας προγονός του, ο Μεγαλέξανδρος, όταν κλήθηκε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Αυτή την πρωτοπόρο και διεισδυτική πολιτική του σκέψη ήθελαν να σφετεριστούν τα σκοπιανά σκυλιά. Αυτό εποφθαλμιούσαν πάντα. Το όνομα και τη γη που μεγάλωσαν οι γενιές των προγόνων του. Αλλά οι αληθινοί μακεδόνες δεν μασάνε απ’ αυτά.

 Τρόπος Χ: Μήπως να μην λύσει την εξίσωση; Mήπως η μαγεία του άγνωστου Χ είναι πιο γοητευτική από τη λύση του; Mήπως η κεφαλογραβιέρα είναι πιο ωραία σε τοστ κι όχι τριμμένη στα μακαρόνια;

 Tρόπος Χ+1: Μετά την αμφιβολία ακολουθεί ο ρεαλισμός. Εξάλλου μετά τα 35 ο ενθουσιασμός είναι αφέλεια. Και ο Χοσέ Ερνέστο τα είχε περάσει προ πολλού. Βρήκε λοιπόν στην ιστοσελίδα του σχολείου το τηλέφωνο του μαθηματικού, κι αφού τον δωροδόκησε με ένα καλάθι γεμάτο με τυριά, αλλαντικά και παιδικά όνειρα, έμαθε τη λύση. Μετά από λίγο, παρέδωσε την εξίσωση λυμένη στο γιο του. Χ=2 ή Χ=-1.

 Ευχαριστημένος από τον εαυτό του, ξάπλωσε να κοιμηθεί, ενώ άκουγε στο κασετόφωνο ήχους της πατρίδας του. Το φλαμένκο, τις καστανιέτες, τις κραυγές των βασανισμένων από τους ιεροεξεταστές.

 

 

 

 

Αχ, κουνελάκι: Ένα σεξουαλικό παραμύθι για παιδιά

Αχ, κουνελάκι: Ένα σεξουαλικό παραμύθι για παιδιά

Συνελήφθη η Ελευθερία Αρβανιτάκη μετά από live: Η φωνή της έσπασε τα τζάμια του φαινομένου του θερμοκηπίου

Συνελήφθη η Ελευθερία Αρβανιτάκη μετά από live: Η φωνή της έσπασε τα τζάμια του φαινομένου του θερμοκηπίου