Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

3 πόζες bikram yoga για να εντυπωσιάσετε τον γαλατά της γειτονιάς.

3 πόζες bikram yoga για να εντυπωσιάσετε τον γαλατά της γειτονιάς.

Ας μιλήσουμε λίγο για τους υπέρ-ήρωες. Από τον Batman, τον Superman και την λεγεώνα των υπερηρώων μέχρι τον Captain America, τον Hulk και όλα τα παντελόνια που έσκισε κατά την διάρκεια των μεταμορφώσεων του, οι υπέρ-ήρωες είναι υπερασπιστές του λαού και θέλουν να τον βλέπουν να χαμογελάει. Όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ. Όμως, «not all heroes wear capes». Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν το χαμόγελο στον κόσμο με τις υπηρεσίες τους. Πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες, οι γιατροί χωρίς σύνορα που βοηθούν εκατοντάδες άτομα καθημερινά, και ο γαλατάς της γειτονιάς.

Ο άνθρωπος που κάθε πρωί ξυπνάει και φέρνει στην πόρτα μας αυτό το λευκό υγρό που αποτελεί πηγή ζωής, ασβεστίου και ελπίδας για το μέλλον. Σε αυτόν τον άνθρωπο αξίζει η επιβράβευση. Ανοίξτε λοιπόν την θέρμανση στο δωμάτιο σας και ακολουθήστε με σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της ευλυγισίας, της χαλάρωσης και του κολάν.

Καλωσήρθατε στον κόσμο της bikram yoga.

Cat Cow pose

Ιδανική στάση για να δείξετε την εκτίμηση σας στον επίγειο θεό του γάλακτος. Η στάση ξεκινάει με εσάς στα τέσσερα. Σκύβετε το κεφάλι κάτω και η σπονδυλική στήλη ανυψώνεται ελαφρώς. Αποτελεί υπόκλιση προς το υπέρτατο αγαθό που έφτασε στην πόρτα σας. Το νέκταρ της επαρχίας. Στην συνέχεια, και ενώ είστε ακόμη στα τέσσερα, σηκωστε το κεφάλι και τον κωλο ψηλά, κοιτάξτε τον γαλατά στα μάτια και πείτε του ένα σιωπηλό “ευχαριστώ”. Cat Cow pose, για να προσκυνήσετε τον μάστορα του ασβεστίου, τον cow whisperer που μεγάλωσε γενιές και όλη η επαρχία αγάπησε.

Merudandasana (Balancing bear pose)

Με όνομα που ακούγεται πιο δύσκολο και από το να βρεις γαλατά εν έτει 2019, διαμάντια στην αμμουδιά, και συμφοιτητή μου που έχει διοριστεί. Η merudandasana είναι μια πόζα που συνδυάζει την ευλυγισία, την καλή ισορροπία και τις αρχές της δεκτικότητας και της φιλοξενίας. Οι θρύλοι λένε πως ονομάστηκε balancing bear από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο συμμετείχε ο Αρκτούρος με σκοπό την ευλυγισία της καφέ αρκούδας.

Η πόζα ξεκινάει με εσάς να κάθεστε αναπαυτικά στο στρώμα yoga που βρήκατε καταλάθος στο υπόγειο του παππού σας. Ανοίγετε τα πόδια σας, τα υψώνετε και τα πιάνετε με τα χέρια σας. Μόλις ο  γαλατάς εισέλθει στο σπίτι σας, κοιτάξτε τον στα μάτια και με την ηρεμία που πρεσβεύει η yoga και τα πόδια ανοιχτά, πείτε του «δώσε μου όλο το νέκταρ σου. ω επίγειε θεέ».

Downward facing dog

Πόζα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «ultimate πόζα του καλωσορίσματος». Η καλύτερη επιλογή σας, αν πιστεύετε πως η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει, κάτι που ευτυχώς δεν πιστεύει η κοπέλα μου. Για να την πετύχετε, σταθείτε όρθιοι και στην συνέχεια σκύψτε και αγγίξτε με τα χέρια σας το έδαφος. Αν το έχετε κάνει σωστά, θα έχετε δημιουργήσει ένα τρίγωνο. Ένα τρίγωνο καλύτερο από του Πανοράματος, των Βερμούδων και των τριγώνων που ήταν στον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Σταύρος Νιάρχος. Ο γαλατάς θα περάσει από το τρίγωνο πανηγυρικά όπως ο Χριστός όταν έμπαινε στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. Βάγια δεν έχετε. Βάλτε έναν φίλο σας να του πετάει κιμά σόγιας. Είναι  προτιμότερο να πατήσεις αχινό, ενώ κάνεις κωλονοσκοπηση και ταυτόχρονα μαθαίνεις ότι κόπηκες με τέσσερα, παρά να τον φας. Προαιρετικά, μπορεί να συμμετέχει και ο σκύλος σας κάνοντας την αντίστοιχη για τους σκύλους πόζα. Την « downward facing».

Bonus διαδραστική πόζα: Half Lord of the fishes pose

Αλλά γιατί να σας βλέπει μόνο; Γιατί να μην συμμετέχει; Πιάστε αυτόν τον άνθρωπο θαύμα και βάλτε τον να κάτσει μαζί σας, καθίστε οκλαδόν και ακουμπήστε ο ένας στην πλάτη του άλλου. Ακούστε χαλαρωτική μουσική και ήχους της φύσης που θυμίζουν λιβάδια, γρασίδια και άρμεγμα αγελάδας. Πλησιάστε τον αισθησιακά και γευτείτε γάλα από τα χείλη του.

Γαλατάς. Ένα όνομα, μια ιστορία. Όχι ο ήρωας που μας αξίζει, αλλά σίγουρα ο ήρωας που χρειαζόμαστε. Βάλτε το κολάν σας και τα δυνατά σας για να τον εντυπωσιάσετε και ένα είναι σίγουρο. Στο σπίτι σας θα υπάρχει πάντα θετική ενέργεια, ζεστή και πολύ γάλα.

#PraiseTheHalfLordOfTheFishes

Φόρεμα Κοκαΐνης: Η νέα τάση που τραβάει μια νέα γραμμή στο χωρό της μόδας.

Φόρεμα Κοκαΐνης: Η νέα τάση που τραβάει μια νέα γραμμή στο χωρό της μόδας.

Το Punchline.gr αναζητά αρθρογράφους. Ρήματα, ουσιαστικά κι επίθετα τα γράφουμε εμείς.

Το Punchline.gr αναζητά αρθρογράφους. Ρήματα, ουσιαστικά κι επίθετα τα γράφουμε εμείς.