Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Σπανακοφακόριζο με κινόα. Γέμισε με ενέργεια και ιχνοστοιχεία χάνοντας όλους τους φίλους σου.

Σπανακοφακόριζο με κινόα. Γέμισε με ενέργεια και ιχνοστοιχεία χάνοντας όλους τους φίλους σου.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Τους αγαπάμε, τους καλούμε σε οικογενειακά τραπέζια και δανειζόμαστε λεφτά χωρίς να τους τα επιστρέψουμε ποτέ. Η φιλία συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία του ανθρώπου. Όπως και μια σχέση, ένα ταξίδι, και ο αυνανισμός.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθεί μία φιλία. Από την προδοσία και την απογοήτευση, που έζησα στην έκτη δημοτικού, όταν έκλεψα κάτι DVD πορνό από έναν φίλο μου, επειδή ντρεπόμουν να του τα ζητήσω, μέχρι και την αμηχανία και την απομάκρυνση φίλων, κάτι που συμβαίνει ανάμεσα στις τρίχες στο κεφάλι μου. Οι τρόποι για να χάσεις τους φίλους σου είναι άπειροι. Τίποτα όμως δεν είναι πιο αποτελεσματικό από ένα ζεστό πιάτο από σπανακοφακορυζο με κινόα.

Η κινόα, ένας θάμνος με λάτιν ταμπεραμέντο, προέρχεται από την νότια Αμερική. Ανήκει στα ψευτοδημητριακά, μαζί με τον αμάρανθο, τον φαγόπυρο και όλα τα δημητριακά που δεν έχουν σοκολάτα. Οι σπόροι της κινόα έχουν διαφορές αποχρώσεις για όλα τα γούστα. Βγαίνει σε λευκό, κόκκινο μαύρο και μπλε. Μία εναλλακτική παλέτα του Bob Ross με την οποία μπορείς να ζωγραφίσεις όλες τις αποχρώσεις της αποτυχίας και της διάλυσης μιας φιλίας, αλλά και να κερδίσεις ενέργεια, ιχνοστοιχεία και το τζόκερ.

Η κινόα, όπως και μια μπαταρία, έχει και την θετική της πλευρά. Είναι πλούσια σε βασικά αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στο χτίσιμο των μυών. Τέρμα τα γυμναστήρια, τέρμα οι κάμψεις, τέρμα αυτή η τριπλέτα.

«Η μητέρα όλων των καρπών», την αποκαλούσαν οι Ίνκας. Σε μια εποχή που η υγιεινή διατροφή είναι στα καλύτερα της, η κινόα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς δίνει ενέργεια στον οργανισμό και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν εμπεριέχει και γλουτένη, κάτι που δεν έχω ιδέα τι σημαίνει. Ωστόσο φανερώνει πως η κινόα γνωρίζει πολύ καλά τι επιθυμεί το καταναλωτικό κοινό, και είναι έτοιμη να κατακτήσει την αγάπη, το στομάχι και το παχύ έντερο του.

Η κινόα αποτελεί για τον ανθρώπινο οργανισμό ότι αποτελεί και για εμένα η Sofia Vergara. Ένα λατινοαμερικάνικο όνειρο.

Σκεφτείτε πως η NASA περιλαμβάνει την κινόα στο διατροφικό πρόγραμμα των διαστημικών αποστολών της. Breakfast of the champions, που λέει και η γιαγιά μου. Προς τιμήν της, ο ΟΗΕ ανακήρυξε το 2013 ως διεθνές έτος κινόα. Μια σημαντική διάκριση για την κινόα που κέρδισε την χρυσή μπάλα των δημητριακών, το όσκαρ της υγιεινής διατροφής, το χρυσό βατόμουρο της γεύσης.

Mην σπαταλάτε άλλο χρόνο. Mπείτε στο ίντερνετ, μπείτε στο σουπερμάρκετ, μπείτε στο πανεπιστήμιο και αγοράστε μεγάλες ποσότητες κινόα. Χρησιμοποιήστε αυτό το θαύμα της φύσης στην διατροφή σας. Αξιοποιήστε αυτόν τον θησαυρό της λατινικής Αμερικής, ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει μετά το ποδόσφαιρο, την κοκαΐνη και την Sofia Vergara.

Οι φίλοι σας θα χλευάσουν, θα ειρωνευτούν, θα τρώνε μπέργκερ με μπέικον και πίκλες και θα γελάνε. Μην πτοείστε. Χάνετε τους φίλους σας, αλλά έχετε στο πλευρό σας την κινόα.

Βάλτε λίγη απαλή μουσική να παίζει, φορεστε την πόδια σας και μαγειρέψτε σπανακοφακόριζο με κινόα. Απολαύστε αυτό το γαστρονομικό υπερθέαμα και ενώ νιώθετε τον οργασμό να αγγίζει τον ουρανίσκο σας, σκεφτείτε το μέλλον σας. Μόλις χάσατε όλους σας τους φίλους αλλά κερδίσατε ενέργεια, ιχνοστοιχεία και μια ευκαιρία να πατήσετε στο φεγγάρι.

Προπέλα Τσάο: Η αρχή, η μέση και το...

Προπέλα Τσάο: Η αρχή, η μέση και το...

Τι να επισκεφτείς στην Σπάρτη όταν ταξιδεύεις με τον αυτιστικό αδελφό σου τον Γιώργο.

Τι να επισκεφτείς στην Σπάρτη όταν ταξιδεύεις με τον αυτιστικό αδελφό σου τον Γιώργο.