Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Λεύκανση πρωκτού και white privilege. Όταν τα laser χαράσσουν κοινωνική πολιτική.

Λεύκανση πρωκτού και white privilege. Όταν τα laser χαράσσουν κοινωνική πολιτική.

H λεύκανση πρωκτού είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα των οπαδών του white privilege. Aυτή η φράση τριβέλιζε το μυαλό της Analia από την ώρα που έφυγε από τη δουλειά. Έκλεισε πίσω της την πόρτα του σπιτιού, ελπίζοντας να αφήσει πίσω τα προβλήματα της, τις ενοχές και τον creepy μεσήλικα που την ακολουθούσε τα τελευταία 200 μέτρα. Προσπαθώντας να ηρεμήσει, έβαλε μουσική, ένα ποτό, και τον δονητή της στην πρίζα και ξάπλωσε στον καναπέ. Αναρωτήθηκε, για πολλοστή φορά αυτό το μήνα, που πήγαινε η ζωή της.

Ένα μήνα πριν, είχε ειδοποιηθεί τηλεφωνικά ότι είχε επιλεγεί σαν την επικρατέστερη υποψήφια για τη θέση της βοηθού χειρουργού στο γραφείο ενός από τους σημαντικότερους πλαστικούς χειρουργούς της πόλης. Ήξερε ότι είχε επιτύχει σε μια πολύ δύσκολη διαλογή. Ο συγκεκριμένος πλαστικός χειρουργός ήταν πασίγνωστος για τα επιδέξια χέρια του, τους γκρίζους κροτάφους του και για το ότι δεν έκοβε αποδείξεις.

Ο αρχικός της ενθουσιασμός για τη δουλειά, ωστόσο, υποχώρησε γρήγορα όταν συνειδητοποίησε ότι η πιο δημοφιλής εγχείρηση ήταν πλέον η λεύκανση πρωκτού. Το Υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να ενσωματώσει την λεύκανση πρωκτού στις εγχειρήσεις που καλύπτονται από την ασφάλεια υγείας με μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση.

“Ανακοινώνουμε ότι σήμερα, ένα μεγάλο βήμα προς την εξίσωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος επετεύχθει. Ξέρουμε όλοι ότι το λευκό είναι το υπέρτερο όλων των χρωμάτων. Tο χρώμα του ζωογόνου σύννεφου, του παγωτού βανίλια και του πηχτού σπέρματος. Μπορεί να μην είχαν όλοι οι άνθρωποι την τύχη να γεννηθούν λευκοί. Δεν πρέπει όμως να απελπίζονται. Γιατί η ελπίδα έρχεται. Με την λεύκανση πρωκτού ελεύθερη και δωρεάν για όλους, μπορούν να νοιώσουν μια κωλοτρυπίδα πιο κοντά στους ηγέτες αυτού του κόσμου, τους πλούσιους λευκούς.”

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στήριζαν δημόσια την υπεροχή της λευκής φυλής. Φτωχοί αγρότες, πλούσιοι επιχειρηματίες, μαύροι... Mετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δημιουργήθηκε κι ένας σύλλογος υπέρμαχος της προσπάθειας κατώτερων ανθρώπων να γίνουν λευκοί, έστω και κατά ένα μέρος. Ο σύλλογος είχε επιλέξει το εύγλωττο όνομα “Michael Jackson”.

Η Analia αναρωτήθηκε για την απότομη άνοδο τέτοιων απόψεων. Της φαινόταν πολύ περίεργο. Μερικά χρόνια πριν ο κόσμος της ήταν τόσο ανεκτικός και δίκαιος. Όλοι είχαν δικαίωμα στην επιτυχία, στην ελπίδα, στην κατάθλιψη. Αυτός ο κόσμος που άλλαζε την τρόμαζε. Tην τρόμαζε. 

Χαμένη στη σκέψη της, κοίταζε έξω από το παράθυρο, παρατηρώντας αφηρημένα δύο γάτες να κάνουν σεξ. Τότε τράβηξε την προσοχή της κάτι που γινόταν στο βάθος. Κοίταξε πιο προσεκτικά και τότε κατάλαβε. Κατάλαβε γιατί ο κόσμος αλλάζει. Κατάλαβε γιατί η λεύκανση πρωκτού έγινε δωρεάν. Κατάλαβε γιατί βάζουν μαρούλι στο χάμπουργκερ.

Αυτό που είδε, ήταν δύο τεράστια laser να σημαδεύουν έναν τοίχο. Κι αυτό που κατάλαβε ήταν ότι ο κόσμος αλλάζει γιατί πλέον τα laser χαράσσουν “κοινωνική πολιτική”. Στους τοίχους…  

 

4+1 λύσεις για τη σωστή αντιμετώπιση ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος

4+1 λύσεις για τη σωστή αντιμετώπιση ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος

Επισκεφτήκαμε ένα νέο πλανήτη και τους χτίσαμε το πρώτο τους κομμωτήριο σκύλων

Επισκεφτήκαμε ένα νέο πλανήτη και τους χτίσαμε το πρώτο τους κομμωτήριο σκύλων